lunes, noviembre 06, 2006

Cacelorada en barcelona

Son las 22:07, lunes, 6 de Noviembre del 2006. General Mitre, no paran de resonar más y más cacerolas, los coches que pasan pitan, y de pronto el cuerpo de invade, otra vez, de indignación absoluta.

Me parece increíble que la democracia permita que dos partidos políticos que más han bajado su apoyo social en las elecciones catalanas, sean justo los partidos que mayor poder tendrán en el gobierno catalán. Ésto han interpretado los políticos con sus respectivas sanciones en votos? Muy bien, viva la clase política...

He dicho.

4 comentarios:

NOIE6Day dijo...

viva la imparcialidad

NOIE6Day dijo...

Em refereixo a que amb el to que li dones al post sembla com un cop d'estat. Qui te majoria goberna, tant si s'ha aconseguit tot sol o la unió de forces. Ens agradi o no (a mi no aquesta vegada). Perquè un hagi dit que no ho faria no vol dir que els altres ho hagin de fer.

El que em sembla "increible" es ja abans de començar se'ls acusi de traidors. Cadascú interpreta els resultats com vulgui però cada partit tenen els escons q tenen. S'ha de deixar marge prova (els 100 dies) i després es pot criticar si es creu convenient.

He dit

Unknown dijo...

Bones Jaume !!

La meva opinió personal és que partits polítics que han tingut davallada en vots, no pot ser que siguin justament els partits que tinguin més poder tenen al govern.

En cap moment he dit que sigui il·legal (com un cop d'estat).

També em resultaria increïble que el PP fes una aliança amb ERC, encara que també s'hauria de deixar 100 dies de prova, no ? xd

Igualment, aquest marge que demanes no el comparteixo amb tu, ja que no es canvia cap força política de la que ja teníem, les seves actuacions ja han tingut lloc; entendria que demanessis marge de prova amb un nou govern, o amb la inclusió d'una nova força política, però amb un mateix govern no. En tal cas, sí em semblaria lògic demanar el marge d'actuació al pacte PP-ERC (que comentava abans) ja que seria un govern nou, amb res que criticar.

Respecte al comentari de que cada partit tenen els escons que tenen es totalment cert, particularitzant, CIU ha obtingut 48, i la segona força PSC 37. 11 escons de diferència. A qui em sembla que qui té més suport per part de la ciutadania es CIU, sense cap mena de dubte. És aquest partit, i no un altre, qui la majoria de la gent vol que governi, amb les aliances que fagi falta, però qui ha de governar és qui té més escons. Està clar que això és només una opinió personal que de moment, no te aplicació legal :p

Una abraçada !

Unknown dijo...

Bueno, noi, se't veuen molt els colors (a mi també se'm veuran).
Parles de davallada i tens raó. Parlem de davallada a nivell de vots o això ja no interesa?? Ho dic perque CiU ha tingut una davallada de gairebé 100.000 vots.
CiU va intentar un referendum: o CiU o tripartit... i ha sumat més el tripartit (fins i tot suma més PSC i Iniciativa). Això és el que ha obtingut més suport de la ciutadania (xq ja sabíem tots q si podien repetir, ho farien).
I si no hi ha una majoria absoluta, ha d'haver-hi pactes. I trobo que aquest era el pacte més lògic (malgrat en Montilla).
No sé de què et queixes, ara els mossos no duran porres i llançaran tomàquets a les manis.
Au! un bon plat d'amanida ecologista i se't passaran les penes, no pateixis.