jueves, noviembre 16, 2006

El PP y la nación

Pues vaya, ahora parece que al PP sí que le gusta todo éste tema de las nacionalidades... q extraño. Además de que al propio Fraga le encante el nuevo estatuto andaluz.

Ah nonono perdonad, que como te digo una cosa, te digo otra.

8 comentarios:

Unknown dijo...

Jo tampoc ho entenc gaire... suposo que serà pq siguem tots iguals. Suposo que al final Extremadura acabarà dient que també és una nació i acabarà reclamant la independència. Fent que regions que no són nació utilitzin aquest terme, faran que el terme nació perdi tot sentit i significat.

NOIE6Day dijo...

Si Andaluzia, la Comunidad de Madrid Extremadura volen ser nació doncs que ho facin! Cadascú ha mirar els seus interessos, sentiments i idees. El que no és just és que es digui "tu sí tu no". També podrien haver reclamant que tota Espanya votés en un referèndum si estem d'acord amb els altres estatuts com ho van demanar pel d'aquí. M'agradaria que hi hagués el mateix discurs a tot arreu i prou electoralisme (prou teatre, vamos).

Unknown dijo...

Bones Jaume ?

Si els andalusos o qui sigui volen ser nació em sembla genial, fixa't que el meu post no va dirigits als nacionalistes (jejejej) sinó a la postura del PP, que a on vol canvia (o no) de discurs. I en això crec que estem d'acord.. :)

Salutacions !!

NOIE6Day dijo...

el meu comentari no anava referit a tu (no directament), sinó al comentari anterior al meu. El q em preocupa és que les ideologies s'han perdut, tot és estratègia i electoralisme. Si estic a la oposició, la situació es caòtica i si governo estem de puta mare (potser per la diferencia de pasta que guanya un diputat i un ministre), però la veritat és que, mani qui mani, seguim pagant hipoteques més cares i llargues, el transport públic és car i dolent, emancipació nul·la, i un llarg etc. Tot això mentre ens discutim per 4 paraulotes en un text.

Unknown dijo...

Nem a veure, per ser nació cal més que la simple voluntat de ser nació. Si des de Sants diguèssim que Sants es una nació, mentíriem, per molt que volguèssim ser-ho. Ara no recordo quins eren els altres "requisits" (aquesta tarda els buscaré i espero poder citar-los aquí aquesta nit), però us ben asseguro que la Comunitat de Madrid no podria dir que són una nació sense país.
I Jaume, estic molt d'acord amb tu en que hi ha coses molt més importants a fer que barallar-nos per si som o no som una nació (o si més no, això és el que crec entendre del teu darrer comentari).

NOIE6Day dijo...

La recepta és
Nació: "Una nació és un grup de gent que comparteix alguns trets característics, com la llengua, la cultura o l'origen ètnic"

Unknown dijo...

Afortunadament, al món de la cuina hi ha tantes receptes com cuiners. Així doncs ni hi ha una única recepta de gazpacho ni de nació.
Jo he perdut la meva recepta, però quan la trobi (espero que aviat) us la faré saber.
Igualment, aprofito el comentari per preguntar-te, Jaume, què en vols dir amb "origen ètnic"? Suposo que deus fer referència a un mateix origen històric i no racial.
I amb la teva recepta penso que els madrilenys continuen sense ser una nació diferent de l'espanyola. Quina diferència cultural hi ha exceptuant l'entrepà de calamars i el chotis? I no crec que Extremadura tingui una història gaire diferent a la de Castella la Manxa...
Res més, una abraçada, nois. "Y no olviden supervitaminarse y mineralizarse" ;)

NOIE6Day dijo...

ètnic:"Una ètnia o grup ètnic és un grup de persones que s'identifiquen entre elles a partir d'uns lligams que els distingeixen d'altres grups. Aquests lligams poden basar-se en trets racials, culturals, lingüístics o religiosos, que poden ser d'un caire més o menys porós."